​Lupte puternice au izbucnit duminică, când forțele sprijinite de SUA au atacat ultima fortăreață a ISIS din Siria, pe fondul unui asalt final pentru a elimina grupul jihadist din țara sfâșiată de război, anunță CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Operațiunea Forțelor de apărare siriene (SDF) a începutlaora 18.00 ora locală cu bombardamente aeriene și tiruri de mortiere.

Purtătorul de cuvânt al SDF, Mustafa Bali, a declarat duminică pe Twitter că forțele sale s-au angajat în "confruntări violente directe" și că avioanele sale au vizat depozitele de arme.

Bărbați suspectați de a fi luptători ISIS așteaptă să fie percheziționați de Forțele Democrate Siriene conduse de kurzi, după ce au părăsit Baghouz luna trecută.

Duminică, Bali a scris că "momentul ... pentru predarea ISIS a trecut" și că forțele SDF erau gata să "termine ceea ce a rămas în mâinile ISIS".

Înperioada de glorie ISIS controlavaste teritorii în Siria și Irak. Coaliția condusă de SUA a lucrat ani de zile pentru a elimina grupul din zonele urbane.

Nu eraîncă clar duminică cât de mulți luptători și civili au rămas în zona aflată sub controlul ISIS din Baghouz.

Înainte de ofensiva recentă începută luna trecută, oficialii SDF au estimat că au rămas 1500 de civili și 500 de luptători ISIS, însă, pe măsură ce asaltul a început, a devenit clar că numărul real eramultmaimare.

Marți, aproximativ 500 de luptători ISIS s-au predat forțelor SDF. Militanții se aflau într-un val de oameni care fugeau de luptadin localitatea de lângă granița irakiană, care a fost bombardată de coaliția condusă de SUA în ultimele săptămâni.