Un avion Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines, având la bord 149 de pasageri și 8 membri ai echipajului, s-a prăbușit duminică, după ce a decolat de pe aeroportul internațional din capitala Addis Abeba, cu destinația Nairobi, Kenya. Nu există supraviețuitori ai tragediei, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu există supraviețuitori printre cei aflați la bord, fiind vorba despre pasageri din 33 de state”, a transmis televiziunea de stat, citând o sursă din cadrul companiei, iar printre persoanele decedate se află cel puțin 12 persoane afiliate ONU. Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că nu a fost notificat de autoritățile din Etiopia că ar exista și cetățeni români printre victimele accidentului.

16.01: Misiunea diplomatică română de la Addis Abeba a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, transmite MAE.

”Până în prezent, autoritățile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, mai precizează sursa citată.

15:11 Autoritățile americane din domeniul transporturilor au anunțat că vor trimite experți care să asiste la ancheta privind cauzele tragediei de duminică.

Este a doua oară în mai puțin de șase luni când un avion nou, Boeing 737 MAX 8, se prăbușește la câteva minute de la decolare, notează CNN. În octombrie anul trecut, avionul companiei indoneziene Lion Air s-a prăbușit în mare și s-a scufundat lângă insula indoneziană Java, la scurt dimp după ce a decolat din capitala Jakarta.

Deocamdată nu există niciun indiciu legat de cauzele tragediei din Etiopia care să lege cele două catastrofe aviatice. Tot ce se poate spune este că în ambele tragedii au fost implicate aparate de zbor Boeing 737 MAX 8, un model nou care a fost lansat cu mare fast de compania americană, în urmă cu doi ani.

14:20 Printre pasageri se aflau cetățeni kenyeni, britanici, francezi, americani, canadieni, italieni, olandezi, chinezi și ruși. (Reuters) / / CEO-ul companiei a declarat că pilotul a raportat dificultăți și a cerut permisiunea să revină la sol. Acesta era cotat ca fiind un pilot profesionist cu o reputație ”excelentă”.

14:14 Președintele companiei s-a deplasat la locul prăbușirii avionului și a confirmat că nu există niciun supraviețuitor. Pe contul de Facebook al companiei a fost postată o fotografie cu CEO-ul Ethiopian Airlines și craterul pe care l-a provocat prăbușirea aeronavei

14:11 Conferință de presă a conducerii companiei aeriene:

Deocamdată, nu sunt cunoscute cauzele accidentului.

La bordul aeronavei se aflau 149 de pasageri și 8 membri ai echipajului, potrivit Reuters.

Premierul Abiy Ahmed a transmis, pe twitter, sincere condoleanțe familiilor victimelor.

Ultimul accident grav al unui avion de companie al Ethiopian Airlines este cel al unui Boeing 737-800 care a explodat după ce a decolat din Liban, în 2010. Cei 83 de pasageri și cei 7 membri ai echipajului și-au pierdut viața.