Președintele brazilian Jair Bolsonaro va vizită Casa Albă pe 19 martie și se așteaptă să discute inclusiv despre situația din Venezuela, cu președintele american Donald Trump, a arătat Casa Albă într-o declarație citată de Reuters.

Jair BolsonaroFoto: Wikipedia

Bolsonaro este un fost căpitanal armatei braziliene, careîl admiră în mod deschis pe Trump. Într-un apel telefonic după victoria electorală a lui Bolsonaro din octombrie, aceștia au vorbit despre "un angajament ferm de a lucraîmpreună" înprivința problemelor care afectează țările lor.

Chiar înainte de preluarea mandatului, în ianuarie, Bolsonaro a promis să se opună guvernului Venezuelei, unde o criză economică a provocat fuga a milioane de oameni, mulți în Brazilia vecină.

De la preluarea puterii, Bolsonaro a intensificat criticile asupra guvernului președintelui Venezuelei Nicolas Maduro și l-a recunoscut pe Juan Guaido, liderul opoziției și președinte auto-declarat, ca lider al națiunii membre OPEC.

Statele Unite l-au recunoscut, de asemenea, pe Guaido ca președinte și i-au îndemnat pe alții să facă același lucru. Washingtonul a sporit sancțiunile împotriva Venezuelei în încercarea de a-l îndepărta pe Maduro.