Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, se confruntă cu o nouă investigație pentru corupție, judecătorii suspectând că a mituit un judecător pentru a da un verdict favorabil, a raportat media joi seară, relatează AFP.

Silvio Berlusconi (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

Potrivit site-ului cotidianului La Repubblica, decizia ”suspectă” datează din martie 2016 când Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă, a anulat o decizie a unui tribunal administrativ care l-a forțat pe Silvio Berlusconi să vândă acțiuni care erau ținute în banca Mediolanum, potrivit unei cereri a Băncii Italiei.

Trei alte persoane ar fi vizate de această anchetă, inclusiv judecătorul Consiliului de Stat care a pregătit decizia în favoarea lui Berlusconi, un avocat și un fost funcționar.

În timpul unei percheziții la domiciliul său acum câțiva ani, poliția a găsit 250.000 de euro cash, copii ale unor verdicte ale Consiliului de Stat și draft al verdictului privind acțiunile lui Berlusconi la Banca Mediolanum, potrivit agenției de presă AGI.

Avocatul său, Niccolo Ghedini, a spus că este sigur că acuzațiile vor fi retrase.

Berlusconi, în vârstă de 82 de ani, este acuzat în mai multe cazuri în țara sa.

Acesta a anunțat în vara anului 2018 că va candida anul acesta la alegerile pentru Parlamentul European.

Berlusconi nu a avut dreptul de a candida la funcții publice până anul trecut din cauza condamnării sale pentru fraudă fiscală, condamnare pe care el a ispăşit-o. Interdicţia a fost ridicată în luna mai 2018.