Administraţia preşedintelui Donald Trump a solicitat Pentagonului să identifice facilităţi militare care ar putea găzdui 5.000 de copii migranţi neînsoţiţi, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, locotenent-colonelul Jamie Davis, transmite AFP, care este citat de Agerpres.

Foto:

Pentagonul va identifica locurile posibile pentru a găzdui aceşti copii, a spus Jamie Davis, adăugând că această solicitarea a fost adresată marţi de Departament Sănătăţii, iar copiii vor trebui cazaţi până la 30 septembrie.

Potrivit ultimelor statistici ale Departamentului de Securitate Internă, publicate marţi, în luna februarie au fost reţinuţi la frontiera de sud a Statelor Unite aproximativ 6.825 de minori neînsoţiţi, faţă de 4.968 în luna octombrie a anului trecut.

Secretarul pentru Securitate Internă Kirstjen Nielsen a avertizat miercuri Congresul SUA că imigraţia ilegală va creşte în lunile următoare. Solicitarea Departamentului Sănătăţii, responsabil de siguranţa şi bunăstarea copiilor neînsoţiţi cu vârsta sub 18 ani, a fost făcută ţinând cont de această prognoză.

Dacă Departamentul Sănătăţii decide că este necesară utilizarea facilităţilor, va trebui să adreseze o cerere oficială în acest sens Departamentului Apărării, a declarat locotenent-colonelul Davis.

Pentagonul fusese deja însărcinat cu identificarea unor posibile facilităţi pentru adăpostirea minorilor, dar Departamentul Sănătăţii nu a folosit până în prezent această posibilitate şi niciun minor neînsoţit nu a fost găzduit în facilităţi militare de la instalarea la Casa Albă a preşedintelui Donald Trump.