Paul Manafort, fostul şef de campanie al președintelui american Donald Trump, a fost condamnat joi la 47 de luni de închisoare de un judecător american pentru fraudă bancară și fiscală descoperită în timpul anchetei lui Robert Mueller privind rolul Rusiei în alegerile din 2016, potrivit Mediafax care citează CNN.

Paul ManafortFoto: Hotnews

Chiar și condamnat la doar patru ani de închisoare, sentința este cea mai lungă dată oricărui inculpat din ancheta procurorului Mueller.

Manafort a fost condamnat vara trecută pentru fraudarea băncilor și a guvernului și pentru că nu a plătit impozite pe veniturile pe care le-a câștigat din consultările politice din Ucraina în valoare de milioane de dolari.

După înlăturarea președintelui ucrainean,Viktor Ianukovici, au declarat procurorii, Manafort a mințit băncile pentru a obține împrumuturi și pentru a-şi menține un stil de viață opulent, cu case de lux, costume de designer și chiar o jachetă de piele de struț de 15.000 de dolari.

Manafort a vorbit pe scurt despre modul în care rugăciunea și credința l-au ajutat în acest timp și i-a cerut judecătorului TS Ellis "să fie milostiv".

"Ultimii doi ani au fost cei mai dificili ani pentru familia mea și pentru mine", a spus Manafort, care se afla într-un scaun cu rotile, purtând o salopetă verde pe care se citea "ALEXANDRIA INMATE".

Manafort se confruntă cu încă o condamnare în Districtul Columbia, unde a pledat vinovat într-un caz separat legat de activităţi ilegale de lobby.