Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, va înlocui panourile anti-Bruxelles, după ce principala formaţiune de centru-dreapta a Parlamentului European a amenințat că îl va exclude din rândurile sale, a declarat joi șeful de personal al premierului Viktor Orban, relatează Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marți, liderul grupului Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a cerut ca partidul lui Orban, Fidesz, să înlăture panourile prin care este atacat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca parte a unei campanii a guvernului de la Budapesta, înainte de alegerile pentru Parlamentul European din mai.

Șeful de personal al lui Orban, Gergely Gulyas, a afirmat că posterele vor fi înlocuite săptămâna viitoare cu altele, care vorbeau despre intențiile lui Orban de a spori rata natalității și că Fidesz doreşte să rămână în PPE.

"Guvernul a aprobat planul privind protecția familiilor, astfel că, de săptămâna viitoare, aceste panouri vor fi afișate", a spus Gulyas.

Weber a declarat pentru ziarul Bild că se așteaptă la scuze pentru partidele membre PPE, încetarea imediată și permanentă a campaniilor anti-UE ale lui Orban și a reiterat sprijinirea guvernului maghiar pentru ca Universitatea Central Europeană (CEU) să rămână în Budapesta.

"Este un semnal bun, dând jos postere acolo, aceasta a fost una dintre solicitările pe care le-am făcut săptămâna aceasta", a spus Weber, adăugând că totuși "criteriile sunt criterii" atunci când a fost întrebat dacă toate cele trei cereri ar trebui să fie îndeplinite.