Șefa diplomației austriece, Karin Kneissl, care a devenit subiectul polemicilor după ce a valsat cu Vladimir Putin, la nunta sa, în momentul în care țara sa prezida Uniunea Europeană, a declarat joi că este dispusă să danseze din nou cu președintele rus, scrie AFP.

Karin Kneissl si Vladimir PutinFoto: Captura YouTube

"Este într-adevăr un bun dansator", a declarat ea, în cadrul unei recepții organizate la Viena cu ocazia Zilei Femeii de partidul de extremă dreapta FPÖ, din care face parte. "Poate voi dansa din nou cu el săptămâna viitoare, voi fi la Moscova", a adăugat ea.

Kneissl a fost criticată puternic după ce l-a invitat pe Putin la nunta sa, într-o localitate din sudul Austriei în 18 august, unde a valsat cu el în fața camerelor de filmat ale televiziunilor rusești. Ministrul l-a gratulat pe Vladimir Putin cu o reverență.

Această diplomată de carieră, în vârstă de 54 de ani, și-a asumat tot timpul inițiativa, asigurând că a reușit cu această ocazie să stabilească o "bază de încredere cu liderul rus. Vladimir Putin a evocat o vizită "strict privată".

Kneissl a spus joi că a dansat și cu alte personalități, citându-l pe omologul său Jeremy Hunt. "Dar cu tot respectul pentru ministrul britanic al Afacerilor externe, Putin este un dansator mai bun", a afirmat ea.