Televiziunea de stat din Coreea de Nord a dat publicității un documentar prin care este glorificată vizita recentă a liderului Kim Jong Un în Vietnam. Documentarul nu menționează eșecul negocierilor pe tema denuclearizării, informează Associated Press și NBC News, citate de Euronews.

Kim TrumpFoto: Stirile ProTV

Documentarul difuzat ieri îl înfățișează pe Kim discutând cu Trump în timp ce merg împreună spre un hotel din Hanoi.

Imagini cu limuzina neagră a lui Kim trecând pe străzile din Hanoi, flancate de rezidenți care flutură steagul Coreei de Nord, au făcut înconjurul internetului.

Documentarul îl citează pe Kim spunând că țara sa și SUA trebuie să pună capăt animozității care s-a întins pe un deceniu. Cu toate acestea, faptul că summitul nu a reușit să producă un acord nu este menționat.

Documentarul a fost lansat după ce presa internațională a scris că siturile de lansare a rachetelor, închise anul trecut ca parte a pașilor spre dezarmarea Coreei de Nord, au redevenit funcționale.

Acesta nu este primul documentar realizat de KCTV în urma unui summit. În urmă cu 8 luni, televiziunea de stat din Coreea de Nord a difuzat un documentar în care prezentau vizita lui Kim Jong-Un în Singapore.