Huawei, gigantul chinez din domeniul tehnologiei, a anunţat joi că a dat în judecată guvernul american, contestând o lege care interzice agențiilor federale să achiziționeze produsele companiei, relatează Associated Press şi CNN, potrivit Mediafax.

Sediul HuaweiFoto: AGERPRES

Este cea mai agresivă mișcare a Huawei, de a lupta împotriva administrației Trump, care susține că tehnologiile folosite de producătorul de echipamente de telecomunicații şi smartphone-uri reprezintă o amenințare la adresa securității globale.

Compania a anunţat joi că a intentat un proces prin care solicită unui tribunal federal american modificarea unei prevederi din Legea privind autorizarea apărării naționale, care a fost adoptată în luna august.

Huawei pretinde că o parte din lege încalcă Constituția Statelor Unite, prin faptul că a scos în evidenţă un individ sau un grup pentru a fi pedepsiți fără a fi judecat îm prealabil.

"Această interdicție este nu numai ilegală, ci și restricționează Huawei să se angajeze într-o concurență loială, dăunând în cele din urmă consumatorilor din SUA", a declarat vicepreședintele Huawei, Guo Ping, la o conferință de presă la sediul companiei din orașul chinez Shenzhen.

Legislația interzice în mod expres agențiilor guvernamentale să utilizeze tehnologia Huawei și rivalul său mai mic din China, ZTE.

"Congresul american nu a reușit în mod repetat să prezinte dovezi care să susțină restricțiile asupra produselor Huawei. Suntem obligați să luăm această acțiune legală ca pe o normală și ultimă soluție", a afirmat Guo.

Huawei este una dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei din China și un jucător-cheie în lansarea globală a rețelelor wireless super-rapide 5G. Telefoanele sale inteligente concurează la nivel global cu cele ale Apple și Samsung.