Şeful Statului Major al Armatei ucrainene prezice amenințări militare din partea Rusiei în nordul, estul și sudul Ucrainei, Viktor Muzhenko a declarat acest lucru la o întâlnire cu oficiali din domeniul apărării și diplomați acreditați în Ucraina, relatează Mediafax citând agenţia de presă ucraineană Ukrinform.

Trupele rusesti participa la luptele din Ucraina, sub privirile neputincioase ale OccidentuluiFoto: Captura YouTube

"În realitățile geopolitice moderne, anticipăm amenințări militare în trei din cele patru direcții geografice - nord, est și sud. Partea rusă încheie (în prezent) completează completarea la frontierele Ucrainei a "unităţilor ofensive", care împreună cu unitățile de operațiuni speciale - conform strategilor Kremlinului - vor forma baza forțelor de invazie ", a afirmat Muzhenko.

Potrivit lui, mobilitatea ridicată, adaptabilitatea și autonomia trupelor ucrainene, combinate cu factorul "pământului natal", reprezintă un avantaj strategic al forțelor armate ucrainene asupra forțelor de ocupație.

Muzhenko a reamintit săptămâna trecută într-o întrunire operațională și strategică cu conducerea Forțelor Armate ucrainene că "s-a pus accentul pe dezvoltarea deciziilor nestandardizate în planificarea operațiunilor și desfășurarea ostilităților cu forțele superioare ale inamicului".