Un anunț de angajare dat în Sri Lanka pentru funcția de călău a atras peste 100 de persoane, printre care și un american, care doresc să opereze spânzurătoarea, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al sistemului penitenciar, totul în condițiile în care țara înaintează cu planul de a reintroduce pedeapsa cu moartea pentru infracțiuni legate de droguri, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ultimul călău din Sri Lanka a demisionat în 2014 fără a fi nevoit să execute pe nimeni, el invocând stresul pe care l-a simțit când a văzut spânzurătoarea pentru ultima oară. Alt candidat, selectat anul trecut, nu s-a mai prezentat la locul de muncă.

Președintele Maithripala Sirisena a spus, anul trecut, că vrea să reia pedeapsa cu moartea prin spânzurare după decenii de pauză. Guvernul a început luna trecută să dea anunțuri de angajare pentru postul de călău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al sistemului penitenciar, 102 persoane au depus cereri pentru funcția de călău după un anunț la ziar care cerea aplicanți cu ”caracter moral excelent” și ”tărie mentală”. CV-ul americanului a fost respins pentru că străinii nu sunt eligibili pentru acest post.

Traficul de droguri este o infracțiune care atrage pedeapsa capitală în Sri Lanka, dar nimeni nu a mai fost executat după 1976, când toate pedepsele cu moartea au fost transformate în închisoare pe viață.