Consilierul pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, John Bolton, a declarat marți că Statele Unite vor examina impunerea de noi sancțiuni Coreei de Nord dacă Phenianul nu va depune eforturi pentru renunţarea la programul său nuclear, relatează Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bolton a declarat pentru Fox Business Network că după summitul de la Hanoi dintre Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un, Washingtonul va vedea dacă Phenianul şi-a respectat angajamentul de a renunța la "programul său de arme nucleare și tot ce este asociat cu acesta".

"Dacă nu sunt dispuși să o facă, atunci cred că președintele Trump a fost foarte clar ... nu vor fi scutiți de sancțiunile economice zdrobitoare care le-au fost impuse și vom impune noi sancționi de fapt ", a declarat Bolton, un reprezentant al aripei dure care a susținut o abordare dură asupra Coreei de Nord în trecut.

Comentariile sale au venit câteva zile după summit-ul privind denuclearizarea din 27-28 februarie, între Trump și Kim, care au conturat diferențele cu privire la măsura în care Coreea de Nord este dispusă să-și limiteze programul nuclear și gradul de disponibilitate a SUA de a reduce sancțiunile.