Președintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat marți că va înfrânge o "minoritate nebună" hotărâtă să destabilizeze țara, în primele sale observații publice, după ce liderul opoziției, Juan Guaido, l-a sfidat luni revenind acasă, relatează Mediafax care citează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Maduro, în cadrul unei ceremonii de comemorare a celei de-a șasea aniversări a morții predecesorului său Hugo Chavez, şi-a chemat susţinătorii să participe la demonstrații "antiimperialiste" pe 9 martie, care coincid cu un marș al opoziției anunțat de Guaido.

Liderul opoziţiei, Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar, a revenit luni după-amiază în Venezuela, unde riscă să fie arestat, fiind aşteptat în aeroport, potrivit unor surse, de diplomaţi din Statele Unite şi din Uniunea Europeană, inclusiv din România.

"Cunoaştem riscurile cu care ne confruntăm. Suntem puternici, continuăm", a declarat Juan Guaido, potrivit BBC, la sosirea pe Aeroportul internaţional "Simón Bolívar" din Caracas.

Juan Guaido a părăsit Venezuela în urmă cu câteva săptămâni prin ignorarea unei interdicţii de călătorie impusă de Curtea Supremă de Justiţie. Administraţia Nicolas Maduro a avertizat că liderul opoziţiei riscă să fie arestat.