Premierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că iniţiativa preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, poate fi un "început bun" pentru o "dezbatere serioasă" despre viitorul Europei, subliniind că există diferenţe de opinie în principal în materie de imigraţie, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Această iniţiativă ar putea marca începutul unei dezbateri europene serioase... În privinţa detaliilor, sigur că avem diferenţe de opinii, dar mult mai important decât opiniile divergente este ca această iniţiativă să fie un început bun în sensul unui dialog serios şi constructiv pe tema viitorului Europei", afirmă liderul Ungariei într-un comunicat transmis agenţiei de presă Reuters.

Într-un alt comunicat, transmis postului France24, Biroul premierului Viktor Orban îl critică direct pe Emmanuel Macron, catalogându-l un "politician proimigraţie". "Macron crede că imigraţia este bună. Noi credem că este ceva rău", precizează Biroul premierului ungar.

Viktor Orban s-a remarcat printr-o abordare dură faţă de imigraţie, contestând politicile flexibile ale Germaniei. Guvernul Ungariei s-a opus sistemului de redistribuire a imigranţilor extracomunitari propus de Uniunea Europeană.

Emmanuel Macron a prezentat, în contextul campaniei pentru scrutinul europarlamentar, viziunea sa despre Europa. Liderul de la Paris a pledat pentru "renaşterea europeană", subliniind că "scrutinul europarlamentar va fi decisiv pentru viitorul continentului". "Niciodată după al II-lea Război Mondial Europa nu a fost atât de necesară. În acelaşi timp, Europa nu a mai fost în atât de mare pericol", a spus Macron, subliniind că ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă "un simbol al crizei cu care se confruntă Europa". "În privinţa imigraţiei, cred într-o Europă care îşi protejează atât valorile, cât şi frontierele", a precizat Macron.