Președintele SUA, Donald Trump, îi acuză pe reprezentanții Partidului Democrat de un abuz fără precedent în istoria Congresului după ce comisia juridică a demarat o investigație împotriva sa. Trump îi mai acuză de obstrucționarea justiției și hărțuire.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Cea mai mare depășire a atribuțiilor din istoria acestei țări (decizia de a demara ancheta care îl vizează nr.). Democrații obstrucționează justiția, dar nu vor reuși să facă nimic. Pescuiesc disperați în căutarea unor infracțiuni, când, de fapt, cei care săvârșesc și au comis infracțiuni sunt chiar democrații”, a transmis Trump pe twitter.

Liderul de la Casa Albă a reluat șiacuzațiile purtătorului său de cuvânt, acuzând faptul că este victima unei hărțuiri.

Comisia juridică din Camera Reprezentanților, condusă de democrați, a lansat luni o vastă anchetă asupra lui Donald Trump, cerând documente de la 80 de personalități și organizații, printre care fiii președintelui republican, Eric și Donald Jr., precum și ginerele său, Jared Kushner. Investigația vizează presupuse acţiuni de obstrucţionare a justiţiei, corupţie şi abuz de putere comise de Trump și apropiații săi.

Ulterior,trei comisii au cerut Casei Albe să comunice detaliile întâlnirilor și discuțiilor dintre Donald Trump și Vladimir Putin.

Aceste noi investigații și multitudinea de documente solicitate ar putea oferi democraților muniție dacă vor lansa o eventuală procedură de destituire, sau "impeachment", împotriva lui Donald Trump.