Aproximativ 30 la sută din populația Rusiei va practica Islamul în următorii 15 ani, a preconizat marele muftiu al Rusiei, citând evoluția demografică, relatează Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Regiunile majoritar musulmane din Rusia, inclusiv republici din Caucazul de Nord și republica Tatarstan, sunt cunoscute ca având ratele cele mai crescute ale nașterilor din țară, reflectând evoluțiile similare din lume.

Populația curentă musulmană din Rusia este între 10 și 14 la sută din populația totală a Rusiei de 146,8 milioane în 2018.

”Potrivit experților, populația musulmană din Rusia va crește la 30 la sută într-un decendiu și jumătate”, a spus Ravil Gainutdin, președintele Consiliului muftiilor, un grup religios care reprezintă comunitatea musulmană din Rusia.

Asta înseamnă că zeci de noi moschei vor trebui să fie construite în marile orașe din Rusia, a spus Gainutdin în cadrul unui forum găzduit luni de Duma de Stat.

Ahiepiscopul Dmitry Smirnov, un oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost de acord cu preconizarea lui Gainutdin și a prezis că ”nu vor mai fi ruși în 2050”.

”Este prea târziu”, a spus el pentru postul de radio Govorit Moskva, când a fost întrebat dacă trendul demografic poate fi schimbat.

Citește și: