​Procurorul general al SUA, William Barr, nu se va recuza de la supravegherea anchetei privind amestecul rusesc în alegerile din 2016 și a posibilelor legături dintre Donald Trump și Moscova, a declarat luni purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Justiţie, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

William BarrFoto: Captura YouTube

"După confirmarea generalului Barr, consilierii în materie de etică lăau sfătuit pe generalul Barr să nu se recuze din ancheta procurorului special. În concordanță cu acest sfat, generalul Barr a decis să nu recuze ", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Justiție, Kerri Kupec.

Înainte de nominalizarea sa pentru postul de procuror general, Barr a scris un memoriu de 19 pagini în care susținea că o parte din investigația lui Mueller privind obstrucționarea de către Trump a justiției a fost "o greşeală fatală."

El a împărtășit memoriul cu echipa juridică a li Trump și cu Departamentul de Justiție. Mai târziu, în audienţelede confirmare ale Senatului, Barr a spus că îi va permite lui Mueller să-și termine ancheta și să facă publice cât mai multe constatări.

Mueller ar trebui să finalizeze ancheta în următoarele săptămâni. Fostul procuror general Jeff Sessions, pe care Barr l-a înlocuit, a refuzat să supravegheze ancheta după ce nu a dezvăluit la audiere propriile întâlniri pe care le-a avut cu ambasadorul rus.

Trump l-a ridiculizat şi mustrat public în mod constant pe Session în urma recuzării sale.