Rachetele chinezești nu amenință Rusia, iar declarația făcută de ministrul german al apărării, referitoare la faptul că aceste rachete constituie un pericol pentru Federația Rusă nu corespunde realității, a declarat, pentru RIA - Novosti, prim-vicepreședintele Comitetului pentru probleme internaționale al Consiliului Federației (camera superioară a legislativului rus), Vladimir Djabarov, citează Rador.

Ursula von der Leyen, ministrul german al AparariiFoto: bmvg.de

Șeful Ministerului german al Apărării, Ursula von der Leyen, declarase că rachetele chinezești amenință Rusia, de aceea Beijingul trebuie să fie atras în Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mică de acțiune (Tratatul INF). După părerea ministrului german, "rachetele chinezești reprezintă pentru Rusia aceeași amenințare ca și cele rusești pentru Europa".

"Sunt pur și simplu niște cuvinte, rachetele chinezești nu reprezintă nici o amenințare pentru Rusia", a spus Djabarov. Senatorul rus este de părere că declarația ministrului german al apărării a fost dictată de dorința țărilor europene de a reanima Tratatul INF. "Pentru reanimarea Tratatului INF, trebuie să existe mai multe țări participante. Și China, și India, și Pakistanul au rachete cu rază medie și mică de acțiune". Djabarov a reamintit faptul că președintele Rusiei, Vladimir Putin, declara anterior că Rusia este pregătită pentru convorbiri ample la care să se discute ce soartă va avea Tratatul INF.