Familia Regală a transmis luni prin intermediul mass-media că va lua măsuri împotriva utilizatorilor care lasă comentarii ofensive sau abuzive pe canalele oficiale. Mesajele postate pe paginile Casei Clarence, Palatului Kensington sau Buckingham vor fi ascunse, șterse sau raportate poliției, spun noile reguli, potrivit BBC.

Familia regalaFoto: Reuters

Această decizie vine după ce personalul a declarat că se luptă cu o creștere a abuzurilor îndreptate împotriva duceselor de Cambridge și Sussex.

Noile reguli vor permite comentarii care să nu conțină spam, să nu fie defăimătoare pentru vreunul dintre membrii familiei regale, să nu fie obscene, amenințătoare, abuzive, urâte sau să promoveze materiale sau violențe explicite sexual. De asemenea, vor fi eliminate și comentariile sau postările care promovează discriminarea bazată pe rasă, sex, religie, naționalitate, dizabilitate, orientare sexuală sau vârstă.

În prezent, niciuna dintre ducese nu are cont personal pe vreun site de socializare.

Meghan și-a șters pagina anul trecut, înainte de a se căsători cu prințul Harry. În decembrie 2017, ea avea 1,9 milioane de urmăritori pe Instagram, mai mult de 350.000 pe Twitter și apoape 800.000 pe Facebook.