Ahlen, un orășel din Germania, nu glumește cu datornicii, așa că a hotărât să confiște și să vândă pe eBay un mops pe nume Edda, după ce familia care îl deținea nu și-a plătit taxele. Acum Primăria este amenințată cu o plângere penală, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toată tevatura a început în decembrie, când Primăria din Ahlen, din districtul Warendorf, în Nordrhein-Westfalen, Germania, a decis să o confiște pe Edda, un mops, din cauza datoriilor stăpânilor săi.

Un angajat al Primăriei este reponsabil pentru punerea anunțului de vânzare a Eddei pe eBay, animalul fiind cumpărat cu 690 de euro, o sumă ce a revenit trezoreriei municipale.

Dar noul proprietar a descoperită că femela, redenumită Wilma, nu este, contrar anunțului de vânsare, nici vaccinată, nici într-o stare bună de sănătate. Astfel că trebuie să plătească în total aproximativ 2.000 de euro taxe la veterinar.

Astfel, noul proprietar spune că a fost înșelată de muncipalitate și a decis să depună o plângere pentru ”fraudă” împotriva Primăriei, potrivit agenției DPA.

Primarul orașului, Alexander Berger, a spus că este gata, într-un mesaj de pe site-ul primăriei, să înapoieze cățelul familiei, cu condiția ca toate părțile să fie de acord.

Cazul a iscat numeroase dezbateri între profesorii în drept administrativ care în final au fost de acord că obiectul confiscării trebuie să fie subiectul unei licitații publice, nu a unei vânzări publice, private online.