Președintele american Donald Trump și cel chinez Xi Jinping ar putea ajunge la un acord oficial la un summit din jurul datei de 27 martie, dat fiind progresele înregistrate în discuțiile dintre cele două țări, a informat duminică The Wall Street Journal citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele două națiuni şi-au impus reciproc taxe vamale de miliarde de dolari pentru importuri, tulburând piețele financiare, perturbând lanțurile de aprovizionare din industria prelucrătoare și scăzând exporturile fermelor din SUA.

China ar putea reduce tarifele pentru mărfurile produse în SUA, inclusiv produse agricole, substanțe chimice și autovrhicule, în schimbul ridicării sancțiunilor Washingtonului, a anunţat publicaţia, citând oameni informați de ambele părți.

Sursele ziarului au avertizat că obstacolele rămân și fiecare parte se confruntă cu o posibilă rezistență acasă, potrivit cărora condiţiile sunt prea favorabili pentru cealaltă parte.

Ca parte a înțelegerii, ar putea fi vorba despre o achiziție de gaz natural de 18 miliarde de dolari de la Cheniere Energy Inc, din Houston, potrivit raportului.

Statele Unite lucrează pentru a încheia un acord comercial detaliat cu China, care va include angajamente structurale specifice, a declarat joi secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, pentru postul CNBC.

Săptămâna trecută, Trump a afirmat că SUA ar putea renunţa la o înțelegere comercială cu China, dacă nu va fi suficient de bună, chiar dacă consilierii săi economici au făcut progrese "fantastice" către un acord pentru a pune capăt disputei cu Beijingul.