Partidul Poporului Conservator din Estonia (EKRE, populist-eurosceptic), formațiune marginalizată de restul partidelor estoniene, ar putea deveni una din principale forțe politice de la Tallinn în urma alegerilor legislative care se desfășoară duminică, informează agenția The Associated Press, citată de Mediafax.

Alegeri in EstoniaFoto: Captura YouTube

Aproape un milion de persoane sunt eligibile să-și exercite dreptul la vot pentru a alege pe cei 101 de membri ai Parlamentul Estoniei (Riigikogu).

Partidul de Centru (social-liberal), al premierului Jüri Ratas, Partidul Reformei și Partidul Social-Democrat, care face parte din coaliția de guvernare, sunt principalii competitori, dar popularitatea formațiunii EKRE a crescut masiv în ultimii ani, în special în zona rurală.

Toate partidele majore au exclus posibilitatea unei colaborări cu Partidul Poporului Conservator din Estonia, cunoscut pentru retorica populistă, antiimigrație, xenofobă și eurosceptică.

Principalele forțe politice de la Tallinn susțin apartenența Estoniei la UE și NATO, organizații care joacă un rol cheie în ceea ce privește securitatea micului stat baltic. Țările baltice se simt amenințate de intensificarea agresivității Rusiei în urma crizei din Ucraina din anul 2014.