Unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri din Spania - membru al unei grupări care se ocupa cu aducerea în Spania şi în alte state din Europa a unor mari cantităţi de cocaină din America de Sud - a fost arestat în Bulgaria. El era căutat de șase ani, potrivit presei spaniole.

Captura de cocaina (foto arhiva)Foto: diicot.ro

Bărbatul, care și-a schimbat aspectul fizic după ce s-a îngrăşat zeci de kilograme, se pregătea să fugă în Venezuela, a anunțat Garda Civilă spaniolă, după prinderea sa.

Potrivit Gărzii Civile spaniole, el a avut un rol-cheie într-o grupare de crimă organizată care a introdus în Spania și în alte state din Europa cantități importante de cocaină. De asemenea, bărbatul este acuzat și de spălare de bani.

El era căutat încă din 2013, figurând printre cele mai căutate persoane din Spania. La începutul lunii februarie, autoritățile din Spania au aflat că acesta se află în Bulgaria, la Varna.

Bărbatul purta arme de foc atunsi când călătorea și își schimbase complet aspectul fizic, îngrășându-se peste 50 de kilograme. În momentul arestării, bărbatul avea asupra sa documente spaniole şi se pregătea să plece din Bulgaria spre Venezuela, a mai anunţat Garda Civilă.