Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a declarat vineri că este puțin probabil ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie fără un acord, relatează agenția de presă Reuters citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cred că este puțin probabil ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană în data de 29 martie fără un acord. Cred că vom avea un acord sau va exista o amânare”, a declarat acesta.

Întrebat dacă oficialii britanici se apropie de momentul încheierii unui acord, Varadkar a transmis că nu dorește să dea detalii, deoarece „urmează o perioadă sensibilă în următoarele două săptămâni”.

Negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat vineri că Uniunea Europeană este pregătită să ofere garanții pentru faptul că backstop-ul irlandez este menit să fie o problemă temporară.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va propune amânarea scurt timp a ieşirii ţării din Uniunea Europeană în cazul în care Camera Comunelor nu va opta pentru aprobarea Acordului sau pentru producerea Brexit fără acord.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.