Cel puţin 12 persoane au fost rănite vineri la Alger în cursul unor confruntări între poliţişti şi grupuri de tineri, în marja unor proteste masive împotriva obţinerii unui al cincilea mandat de către preşedintele Abelaziz Bouteflika, relatează AFP citat de Agerpres.

Proteste AlgeriaFoto: Captura YouTube

Mai mulţi răniţi au prezentat răni în zona capului cauzate de lovituri de bastoane sau de pietre aruncate de poliţie.

Poliţia a folosit masiv grenade lacrimogene pentru a încerca să disperseze un grup de aproximativ 200 de tineri, aflaţi la aproximativ 1,5 km de sediul preşedinţiei pe un drum care duce spre aceasta.

O maşină a fost incendiată, a declarat un jurnalist de la AFP fără a putea determina dacă era un vehicul civil sau al poliţiei.

Anterior, poliţia blocase, la aproximativ un kilometru, mai mulţi manifestanţi veniţi din centru oraşului.

Mii de algerieni au protestat vineri împotriva unei noi candidaturi a preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, notează Reuters.

Bouteflika, preşedinte din 1999, a suferit în 2013 un accident vascular cerebral, după care a mai fost văzut în public doar de câteva ori şi nu a mai ţinut niciun discurs de câţiva ani. În primii ani ai preşedinţiei, el a eliminat insurgenţa islamistă, iar mulţi algerieni au tolerat sistemul politic represiv ca preţ al păcii şi stabilităţii.