Partidul Laburist din Marea Britanie va propune o lege mai aspră cu privire la parurile online. Această lege va restricționa suma pe care clienții o pot paria și va stabili un sistem prin care pariorii nu vor putea paria sume pe care nu le dețin, informează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deputatul Tom Watson a spus joi că o serie de scandaluri bine cunoscute au dovedit că abilitatea guvernului de a reglementa cazinourile online este îndoielnică, fapt care a condus la ,,excese, abuz și dezamăgirea dependenților de pariuri.

Watson, care a propus deja o serie de măsuri dure privitoare la industria pariurilor, susține că Legea Pariurilor din 2005, adoptată de guvernul Tony Blair, este nepotrivită pentru era digitală.

,,În vreme ce pariul în lumea reală este foarte strict reglemenat, lipsa controlului în pariurile online duce la pierderi masive pentru consumatorii vulnerabili”, spune Watson.

Cea mai disputată propunere a fost cea prin care va fi limitată suma de bani pe care oamenii o pot cheltui în cazinourile online. Watson își dorește și ca fiecare parior să trimită către cazinoul online o fișă de cont prin care să dovedească faptul că își permite să facă pariuri cu sume mari de bani.