Președintele american Donald Trump le-a transmis liderilor Coreei de Sud și Japoniei că Statele Unite vor continua discuțiile și negocierile cu Coreea de Nord, a anunțat joi Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, relatează Mediafax citâand Euronews.

Sarah SandersFoto: Wikipedia

Donald Trump a discutat telefonic cu Moon Jae-In, președintele Coreei de Sud și cu Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei, asigurându-i pe aceștia că nu va renunța la negocierile cu Kim Jong-Un.

Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a declarat joi seară că Administraţia Kim Jong-Un nu îşi va schimba poziţia, indiferent dacă Statele Unite vor solicita noi întrevederi.

"Coreea de Nord a făcut propuneri realiste", inclusiv privind desfiinţarea complexului nuclear de la Yongbyon sub supravegherea inspectorilor americani, a declarat Ri Yong Ho, precizând că, în schimb, Phenianul a cerut doar anularea unor sancţiuni.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a întrerupt summitul cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, din cauza faptului că nu au ajuns la niciun acord privind denuclearizarea Coreei de Nord şi privind eliminarea sancţiunilor impuse Phenianului.

De asemenea, Donald Trump a declarat în cadrul conferinței de presă de la Hanoi că nu există încă planuri pentru un al treilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.