Peste 50 de tornade s-au produs marti seara in sudul Statelor Unite, provocand moartea a cel putin 45 de persoane si ranirea altor 150. Importante pagube materiale s-au inegistrat in statele americane Arkansas, Mississippi, Kentucky si Tennessee, cele mai grav afectate de vremea rea, relateaza Reuters.

In statul Arkansas zece persoane au murit sub daramaturi, dupa ce casele lor au fost distruse de furtuna. Tornade puternice s-au semnalat si in statul Tennessee, unde s-au inregistrat 24 de morti si 86 de raniti. Mai multi elevi au murit dupa ce acoperisul unui internat s-a prabusit peste acestia.

Tot in Tennessee, una din tornade a determinat evacuarea unui centru comercial din orasul Memphis, unde mai multe persoane au fost ranite.

Alte sapte persoane si-au pierdut viata in Kentucky, a afirmat Buddy Roggers, unul dintre responsabilii serviciilor de ajutor din acest stat. Trei dintre ele au murit intr-un camping din comitatul Muhlenberg si alte trei in comitatul Allen.

Vremea rea a afectat si scrutinul electoral organizat in 24 de state, cu ocazia alegerilor primare din timpul "Super-zilei de marti". Sectiile de votare s-au inchis cu cateva ore mai devreme, iar mai multi candidati au facut o pauza in discursurile lor de dupa anuntarea primelor rezultate pentru a face referire la tragicele evenimente. Tennessee si Arkansas s-au aflat intre statele care au avut alegeri marti.

Meteorologii americani avertizeaza ca vremea rea nu a trecut si noi tornade ar putea sa apara sambata. Autoritatile au emis zece avertismente de tornada in Arkansas si Memphis, zona in care furtuna a lovit prima data.