După audierea de miercuri din Congres, transmisă live de presa americană, fostul avocat al președintelui american, Michael Cohen, va depune mărturie astăzi la comisia specială privind serviciile secrete, audierea urmând să aibă loc cu ușile închise, relatează Guardian.

Michael Cohen, audiat in CongresFoto: Captura YouTube

Audierile continuă în timp ce Donald Trump a înregistrat ceea ce unii comentatori spun că a fost o înfrângere, la Hanoi, unde s-a retras din summit-ul cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru că nu au reușit să ajungă la niciun acord.

Trump a susținut, într-o conferință de presă la Hanoi, că fostul său avocat a mințit mult în cadrul audierii, dar a fost impresionat de faptul că nu a mințit în ceea ce privește presupusa înțelegere cu Rusia. ”Am fost impresionat pentru că a zis că nu a existat niciun fel de înțelegere cu Rusia. Adevărul este că nu a existat niciun fel de înțelegere cu Rusia”, a comentat Trump.

În cadrul audierii publice de ieri, Michael Cohen l-a catalogat pe președintele Donald Trump drept ”un escroc, un rasist și un trișor”.

Michael Cohen a spus, în fața congresului, că Donald Trump știa despre scurgerile de informații care au dus la scandalul din jurul contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, legat de mailuri. ”Dl. Trump știa dinainte despre dezvăluirile pe care urma să le facă Wikileaks”, a mărturisit Cohen, în fața congresului.

De asemenea, el a precizat că Trump a scris un cec de 35.000 de dolari, bani pe care i-a plătit în numele acestuia pentru a mușamaliza scandalul legat de legătura sa amoroasă cu vedeta de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Cohen a mai spus că Trump a mințit în legătură cu afacerile sale din Rusia: ”Președintele american a știut și a coordonat discuțiile privind construirea unui Trump Tower în Moscova, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2016”.

O altă acuzație este cea legată de rasism. ”Mi-a spus că oamenii de culoare nu vor vota niciodată pentru el pentru că sunt mult prea proști”, a mai mărturisit Cohen.