O lege care vizează întărirea controlului vânzărilor armelor în Statele Unite a fost adoptată miercuri de către Camera Reprezentanților, dar textul trebuie însă să treacă de Senat, unde republicanii au majoritate, și apoi să fie semnată de președintele Donald Trump pentru a deveni lege, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Legea prevede un control întărit al antecedentelor la vânzările de arme de foc, îndeosebi în cursul vânzărilor pe internet şi în saloane specializate, unde regulile de verificare sunt mai laxe, precum şi la transferurile între particulari.

Textul prevede excepții, referitoare la cadourile între soţi sau în cadrul familiei, armele de vânătoare închiriate sau transferul către o persoană ''în pericol iminent de moarte'' sau de violenţe, precum victimele violenţelor conjugale.

Este interzisă vânzarea de arme unor anumite persoane, îndeosebi cele condamnate într-un dosar de crimă sau cele care prezintă tulburări psihice.

Este pentru prima oară în 25 de ani merge până la reglementarea vânzărilor armelor, care sunt responsabile pentru 36.000 de morți în SUA în 2018.