Vicepreședintele Venezuelei, Delcy Rodriguez, va efectua vineri o vizită la Moscova unde va avea o serie de discuții cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a informat agenția de știri RIA, ultima dintr-o serie de vizite efectuate de oficiali venezueleni în Rusia, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

Moscova îl susține pe președintele venezuelean Maduro în disput ape care acesta o are cu liderul opoziției Juan Guaido care s-a autoproclamat președinte interimar în ianuarie, o mișcare sprijinută de majoritatea națiunilor occidentale.

Perspectiva înlăturării din funcție a lui Maduro reprezintă o durere de cap pentru Moscova din punct de vedere geopolitic și economic, iar Rusia acuză Statele Unite de o încercare de a pune la cale o lovitură de stat pentru a-l da jos de la putere.

Rusia, alături de China, a devenit un creditor de ultim moment pentru Caracas, care a împrumutat miliarde de dolari întrucât economia sa se clatină. Moscov a ajutat armata și industria petrolieră și le-a furnizat grâu.

Ministrul adjunct de Externe din Venezuela, Ivan Gil, și ministrul Economiei, Tareck El Aissami, au fost la Moscova săptămâna trecută pentru a discuta cu înalți demnitari ruși.