Serghei Verșining, adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat în urma unei întâlniri cu Jorge Arreaza, ministrul de Externe al Venezuelei, că încercările Statelor Unite de a interfera în afacerile interne ale Venezuelei sunt inacceptabile, conform agenției de presă Tass, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, cei doi miniștri au transmis că acțiunile Statelor Unite reprezintă o încălcare gravă a legislației internaționale. Verșining a declarat că întâlnirea cu Arreaza a fost „detaliată și interesantă”: „Am discutat despre problemele din Venezuela, care au fost discutate și în sesiunea Consiliului de Securitate ONU. Considerăm că este inacceptabilă ingerința în afacerile interne ale Venezuelei. Sunt încălcate principile de bază ONU în ceea ce privește suveranitatea, independența și integritatea teritorială”.

În urma discuțiilor, Rusia și Venezuela sunt de acord că „acțiunile Statelor Unite și a susținătorilor încalcă legile internaționale. Aceste acțiuni ar trebui condamnate”, a adăugat ministrul adjunct.