Michael Cohen, fostul avocat al președintelui Donald Trump, a declarat în cadrul audierii din Congres că îi e teamă de faptul că Trump nu îi va permite succesorului său să preia pașnic controlul Casei Albe, dacă pierde alegerile din 2020, relatează Mediafax citând Reuters.

Michael Cohen, audiat in CongresFoto: Captura YouTube

„Având în vedere experiența mea de lucru cu domnul Trump, îmi e teamă că dacă pierde alegerile din 2020, nu va fi o tranziție pașnică a puterii”, a declarat Cohen.

Remarca lui Cohen, care a declarat în urmă cu mai mult timp că „ar încasa un glonț pentru Trump”, a venit la finalul audierilor. Fostul avocat a transmis că îngrijorarea sa pentru alegerile din 2020 sunt motivul pentru care a fost de acord să fie audiat azi.

„Am realizat că am făcut multe greșeli și mi le-am asumat în public și sub jurământ, dar tăcerea și complicitatea în fața distrugerii zilnice a normelor morale nu va fi una dintre greșeli”, a declarat Cohen.

„Am făcut anumite lucruri și am acționat greșit în numele lui Trump. I-am urmat orbește cererile. Loialitatea mea pentru Donald Trump m-a costat totul: fericirea familiei, prietenii, licența de practică, compania, stilul de viață, onoarea, reputația și curând îmi va lua și libertatea. Nu voi sta în spate, tăcând, să văd cum face același lucru și cu țara”, a adăugat fostul avocat al președintelui american.