Michael Cohen, fostul avocat al președintelui american Donald Trump, a declarat în cadrul audierilor din Congres că președintele Donald Trump l-a pus să facă peste 500 de amenințări în cei zece ani de colaborare, relatează Mediafax citând Reuters.

Michael CohenFoto: Wikipedia

În cadrul audierilor din Camera Reprezentanților, Cohen l-a descris pe Donald Trump drept un șef „intoxicant”, un „escroc” mințea mereu fără ezitare. Fostul avocat a declarat că îi este rușine că a susținut „actele ilicite” ale președintelui american.

„De câte ori v-a pus Donald Trump să amenințați o persoană sau o entitate în numele lui? [...] Peste 500 de ori?”, au întrebat procurorii. „Probabil”, a răspuns Cohen, menționând că persoanele amenințate au variat de la femei până la jurnaliști.

Cohen le-a arătat investigatorilor mai multe scrisori scrise în numele lui Donald Trump, prin care amenința foști colegi de liceu și facultate să nu facă publice note sau evenimente.

Printre țintele minciunilor și amenințărilor făcute în numele lui Trump se numără și Melania Trump, față de care Cohen a manifestat un regret particular. „Faptul că am minițit-o pe prima doamnă este unul dintre cele mai mari regrete”, a declarat Cohen.