Televiziunea și radioul public din Pakistan au publicat miercuri o înregistrare video care arată, potrivit acestora, un pilot indian capturat după ce avionul său de vânătoare a fost doborât în spațiul aerian pakistanez, scrie AFP.

Pilot indian capturatFoto: Captura YouTube

Două surse din serviciile de securitate au confirmat pentru AFP autenticitatea înregistrării.

Imaginile arată un bărbat cu sânge pe față și cu ochii bandajați, care poartă o uniformă a armatei aeriene indiene, cu mâinile legate, în timp ce un alt soldat îl interoghează.

Acesta își spune numele și numărul de identificare, dar refuză să răspundă la alte întrebări: "Nu pot să vă spun asta", a declarat el.

Într-o fotografie, de asemenea autentificată de surse securitare, pilotul este lângă un soldat pakistanez.

Armata pakistaneză a publicat ulterior o altă înregistrare video care arată același bărbat care bea ceai.

"Ceaiul este excelent", spune acesta, în engleză, după care adaugă că este căsătorit și a fost tratat bine.

Pakistanul a afirmat miercuri că a doborât două avioane de luptă indiene în spațiul său aerian. Armata aerului a anunțat inițial că a capturat doi piloți indieni, dar a precizat ulterior pe Twitter că "doar un pilot este deținut de armata pakistaneză" și că este tratat "potrivit normelor de etică militară".

Și New Delhi a anunțat miercuri că a doborât un avion pakistanez în Cașmir - Islamabadul a negat însă - și că a pierdut un Mig-21.

"Pilotul a dispărut în luptă. Pakistanul susține că îl deține", a declarat Raveesh Kumar, purtător de cuvânt al ministerului indian al Afacerilor externe.

Evenimentele s-au precipitat în regiune după ce armata indiană a afirmat marți că a derulat o "lovitură preventivă" împotriva unei tabere din Pakistan a grupării islamiste Jaish-e-Mohammed (JeM).

Aceste tensiuni au alarmat comunitatea internațională, care se teme de un conflict deschis cu consecințe dramatice între cei doi vecini - ambii puteri nucleare - care își dispută de decenii Cașmirul.

ATENTIE! Imagini violente!