Fostul avocat al liderului de la Casa Albă Michael Cohen intenționează să spună Congresului, la audierile de miercuri, că președintele Donald Trump este ”un escroc” și ”un trișor” care știa că unul dintre vechii săi consilieri comunica cu WikiLeaks și l-a instruit să mintă în ceea ce privește proiectul Trump Tower din Moscova, a cărui construcție era luată în calcul în timpul campaniei electorale din 2016.

Trump, Starea NatiuniiFoto: Captura YouTube

Declarația ar urma să fie făcută de fostul avocat al președintelui Donald Trump la audierile din fața unei comisii a Camerei Reprezentanților, o copie intrând în posesia cotidianului New York Times. Audierile au loc în timp ce liderul de la Casa Albă va avea cel de-al doilea summit cu dictatorul nord-coreea Kim Jong Un, în Vietnam.

“Îmi este rușine că am acceptat să particip la mușamalizarea actelor ilicite ale lui Trump în loc să-mi ascult propria conștiință. Îmi este rușine pentru că știu cum este Trump. Este un rasist. Este un escroc și un trișor”, ar urma să depună mărturie Cohen, potrivit sursei citate.

El mai spune că într-o conversație pe care a avut-o în timpul campaniei prezidențiale, Trump a mințit cu dezinvoltură. ”În același timp în care eu negociam cu Rusia pentru el, s-a uitat în ochii mei și mi-a spus că nu există nicio afacere în Rusia, iar apoi îi mințea pe americani cu același lucru. În propriul lui fel, mă punea să mint”, se mai arată în copia mărturie.

Potrivit acestuia, Donald Trump cunoștea detaliile discuțiilor între consilierul său Roger J. Stone și WikiLeaks, privind publicarea unor mail-uri ale lui Hillary Clinton.

În iulie 2016, Donald Trump a fost sunat de Roger Stone, care i-a transmis că Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, l-a informat că în câteva zile urma publicarea unor mail-uri care vor afecta campania lui Hillary Clinton.

Într-o declarație de presă, purtătorul de cuvânt al administrației Trump, Sarah Huckabee Sanders, a spus că Michel Cohen este ”compromis”. “Faptul că cineva ar putea lua în serios ceea ce spune un mincinos condamnat este ilar. Este patetic că i se dă din nou ocazia să împrăștie minciunile sale”, a comentat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.