Neo-naziștii germani și mai mulți membri ai unui grup de extremă dreapta au organizat un marș cu torțe spre una dintre scenele folosite de liderul nazist Adolf Hitler. Participanții au trecut pe lângă un centru pentru refugiați, relatează DW.

Neo-nazisti in GermaniaFoto: Captura YouTube

Procurorii germani iau în considerare depunerea unor acuzații după apariția unui videoclip în care membri partidului de extrema dreapta NPD și grupul Wodans Erben Germanien mărșăluiesc spre Nurenberg.

Procurorii vor decide dacă există suficiente ,,dovezi ale incitării maselor” în timpul evenimentului, care a fost organizat în lipsa aprobărilor necesare, susține primarul orașului, Ulrich Maly.

Reprezentanții poliției susțin că 18 extremiști de dreapta au fost identificați sâmbătă în vreme ce se aflau lângă un centru pentru refugiați. Poliția i-a identificat pe participanții care s-au declarat membri NPD și Wodans Erben Germanien. Poliția le-a ordonat acestora să spargă grupul de marș, după care a plecat de la fața locului.

După retragerea poliției, demonstranții s-au reunit și au plecat cu torțele aprinse către o zonă folosită de Adolf Hitler și de asociații acestuia pentru adunări anuale între 1923 și 1938. Torțele au fost adesea folosite de partidul nazist original și de aliații acestuia.

Suporterii NPD și Woodans Erben Germanien și-au făcut poze la scena folosită de Hitler în Nurenberg.