Un director executiv al Huawei a lovit SUA acolo unde doare cel mai tare, într-o încercare de a retalia în războiul tech care a urmat acuzațiilor lansate de SUA și Canada la adresa companiei. Guo Ping a reamintit audienței de programul NSA și de Edward Snowden în timpul discursului său de la cea mai mare conferință pentru tehnologie mobilă din lume, informează RT.

Sediul HuaweiFoto: AGERPRES

Guo Ping, directorul executiv prin rotație al Huawei, a ținut un discurs la MWC Barcelona, ocazie cu care a ținut să facă mai multe glume privitoare la programul SUA de colectare de date, PRISM.

Remarcile lui Ping sunt un răspuns la acuzațiile făcute de SUA împotriva companiei chinezești de tech- SUA susține că dispozitivele Huawei amenință securitatea națională a statului- acuzații pe care compania le-a negat în mod repetat.

,,PRISM, PRISM, de pe perete, cine este cel mai demn de încredere?” a întrebat Guo, evidențiind ironia acuzațiilor făcute de SUA.

,,Dacă nu înțelegi asta, îl poți întreba pe Edward Snowden”, a adăugat acesta, făcând referire la fostul agent Agenției pentru Securitate Națională (NSA), care se află în exil după ce a expus programul guvernamental de supraveghere în 2013.