​Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat marți că nu crede că Statele Unite vor lua înapoi armamentul distribuit grupărilor kurde din Siria, după retragerea trupelor americane, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un interviu pentru postul de televiziune turc NTV, Erdogan a subliniat faptul că Statele Unite nu pot lăsa armamentul kurzilor din Manbij, Siria.

La începutul lunii februarie, un oficial al armatei americane a transmis că Statele Unite ar trebui să continue aprovizionarea cu armament a grupărilor kurde din cadrul Forțelor Democrate Siriene, chiar și după retragerea trupelor.

Statele Unite vor menţine aproximativ 400 de militari în Siria, în cadrul unei misiuni internaţionale care ar putea include până la 1.500 de persoane, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei de la Washington citat de site-ul agenţiei Reuters.

Două sute de militari americani vor rămâne în nord-estul Siriei, în cadrul unei misiuni internaţionale de 800-1.500 de militari din ţări europene. Alţi 200 de militari americani vor fi staţionaţi în baza din Tanf, situată în apropierea frontierei Siriei cu Irak şi Iordania.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a atras critici dure după ce a anunţat retragerea trupelor americane din Siria şi reducerea efectivelor militare din Afganistan.