Respinge 100 % sentința și anunță că va face recurs pentru "a se bucura de justiţia care aici a eşuat. Sunt nevinovat; sentinţa este eronată". Apoi, livid la față, se îndepărtează de Palatul de Justiție. Este cea mai întunecată zi pentru Gianni Alemanno, fost primar al Romei, fost ministru al agriculturii, fost secretar al Frontului Tineretului: ziua în care tribunalul l-a condamnat la 6 ani de închisoare şi i-a interzis să mai ocupe funcţii publice, i-a confiscat 298.000 euro şi i-a blocat alţi 50.000 de euro. Prin condamnarea lui Alemanno pentru corupție și finanțare ilicită, cercul anchetei Mafia Capitale se închide, potrivit La Stampa, citat de Rador.

Gianni AlemannoFoto: Hotnews

Lumea politica este împărțită. Ignazio La Russa, de la FDI este foarte întristat: "Îl cunosc de când era un adolescent. Mi-e greu să cred că a făcut politică pentru interese personale ". Opinie împărtăşită şi de Marco Marsilio, noul guvernator al regiunii Abruzzo: ''Îmi pare foarte rău şi sunt întristat. Sper să poată să-și dovedească nevinovăția''.

Potrivit acuzației, între 2012 și 2014, Alemanno ar fi primit peste 223.000 de euro pentru nişte servicii care nu intrau în atribuţiile sale.