Patru persoane, dintre care doi copii, au fost ucise marți în urma unui schimb de focuri între militari indieni și pakistanezi de-a lungul liniei de demarcație care separă cele două părți ale Cașmirului, sub control indian și pakistanez, în sectorul Nakyal, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP.

CasmirFoto: Google Maps

"Un obuz de mortier a atins o casă în sectorul Nakyal de-a lungul Liniei de Control, ucigând o mamă, fiinca și fiul său, în timp ce alte trei persoane au fost rănite", a declarat pakistanezul Sjariq Tariq, un responsabil local al organismului public însărcinat cu gestionarea situațiilor de urgență.

O altă femeie a fost ucisă și șase persoane rănite în tiruri care au avut loc în alte sectoare din Nakyal.

New Delhi și Islamabad se acuză în mod regulat de tiruri în această zonă puternic militarizată, denumită Linia de Control, care marchează granița de facto între zonele indiană și pakistaneză a Cașmirului.

Marți, India a anunțat o "lovitură preventivă" care a vizat o grupare islamistă din Pakistan și care revendicase un atentat sinucigaș în Cașmirul indian în care și-au pierdut viața cel puțin 40 de oameni, în 14 februarie.

Islamabadul a promis că va replica "la ora și locul alese".