Ministrul de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a demisionat din funcție luni, anunțând decizia pe Instagram, informează Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Update Cabinetul președintelui iranian Hassan Rouhani a confirmat marți dimineață demisia ministrului de Externe Mohammad Javad Zarif, adâugând însă că aceasta nu va fi acceptată, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit Mediafax.

Potrivit unui mesaj postat de Administrația iraniană pe rețelele de socializare online, Zarif și-a desfășurat activitatea în mod curajos și va continua să facă acest lucru.

,,Multe mulțumiri pentru generozitatea oamenilor dragi și curajoși din Iran și autorităților pentru ultimele 67 de luni. Îmi cer scuze sincer pentru că nu pot continua în exercitarea funcției și pentru toate greșelile din timpul mandatului meu. Fiți fericiți și demni”, a scris acesta, fără a oferi un motiv pentru demisie.

Zarif a condus negocierile pentru semnarea acordului nuclear dintre Iran și șase puteri mondiale în 2015. Termenii acordului au obligat Iranul să pună capăt programului nuclear în schimbul ridicării sancțiunilor economice internaționale.

Nu este clar momentan dacă președintele Hassan Rouhani a acceptat cererea de demisie a lui Zarif, deși agenția iraniană de știri Tasnim a confirmat informația.

Un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice ONU în Iran, Alirez Miryousefi, a confirmat faptul că Zarif și-a depus demisia.