Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ajuns marți în Vietnam, pentru summitul cu președintele american Donald Trump, care va avea loc în perioada 27-28 februarie în capitala țării, Hanoi, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Kim Jong-Un a ajuns în orașul Dang Dong, situat la frontiera dintre China și Vietnam. Liderul nord-coreean a parcurs distanța dintre Phenian și Dang Dong cu trenul, urmând să fie preluat de o mașină care să îl ducă în Hanoi.

Liderul nord-coreean a fost întâmpinat în gară cu un covor roșu, gărzi ceremoniale și o mulțime formată din persoane care fluturau steaguri.

Din primele informații, Kim Jong-Un călătorește împreună cu sora sa, Kim Yo-Jong și unul dintre negociatorii săi principali, fostul general Kim Yong-Chol.

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a ajuns marți în capitala Vietnamului, Hanoi. Mike Pompeo a fost emisarul lui Donald Trump pentru îmbunătățirea relației cu Coreea de Nord și a efectuat mai multe vizite oficiale în Phenian pentru negocieri cu oficialii nord-coreeni.

Președintele SUA, Donald Trump, urmează să sosească marți după-amiază în Vietnam, cu o zi înainte de summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.