Cardinalul George Pell a fost găsit vinovat de abuz sexual de către o Curte de Justiție din Australia, devenind figura bisericească de cel mai înalt rang declarată vinovată de o astfel de acuzație, relatează BBC și CNN, citat de Mediafax..

HotNews.roFoto: Hotnews

Cardinalul Pell a abuzat sexual doi băieți din corul bisericii, în anul 1996, într-o catedrală din Melbourne. La începutul procesului, cardinalul a pledat nevinovat pentru toate acuzațiile aduse.

Verdictul a fost dat în luna decembrie, dar a fost făcut public abia luni, din motive legale.

În urma procesului, George Pell a fost găsit vinovat de cinci capete de acuzare, printre care abuzarea unui copil în vârstă de mai puțin de 16 ani. Sentința finală va fi dată miercuri.

Cardinalul în vârstă de 77 de ani este una dintre cele mai importante personalități din Biserica Catolică, fiind și trezorierul Vaticanului.

Cele cinci capete de acuzare pot duce fiecare la o pedeapsă de maxim zece ani de închisoare.

Oficialii de la Vatican au transmis în luna decembrie că George Pell a fost exclus din grupul de consilieri, fără să ofere detalii despre desfășurarea procesului.

Cardinalul a fost pus sub acuzație în luna iunie 2017. Acuzațiile se referă la perioada în care acesta era preot în Ballarat, orașul său natal. Ulterior, el a devenit arhiepiscop de Melbourne și apoi Sydney.

Cardinalul George Pell este considerat drept al treilea cel mai important oficial de la Vatican și a gestionat acțiunile oficiale ale Bisericii Catolice în legătură cu acuzațiile privind abuzurile sexuale asupra unor minori care ar fi fost săvârșite de unii prelați din Australia.