Statele Unite au anunțat luni impunerea de noi sancțiuni împotriva mai multor membri ai Guvernului din Venezuela, pentru susținerea președintelui Nicolas Maduro, și au cerut înghețarea conturilor companiei petroliere de stat PDVSA, conform Mediafax care citează Reuters.

Coada la benzinarie in VenezuelaFoto: Hotnews

Decizia Administrației de la Washington a venit în urma confruntărilor militare de la frontiera Venezuelei cu Brazilia, care au provocat moartea a zeci de persoane.

Sancțiunile vizează patru guvernatori din Venezuela, care au rămas aliați ai președintelui Nicolas Maduro pe durata crizei, și constau în blocarea conturilor pe care aceștia le aveau deschise în Statele Unite.

Măsurile au fost anunțate de vicepreședintele american Mike Pence, în Bogota, în cadrul întâlnirii cu liderii țărilor din Grupul de la Lima.

Pence a transis că Statele Unite îl vor susține în continuare pe Guaido, până când criza națională va fi soluționată. Vicepreședintele a cerut țărilor din Grupul de la Lima să înghețe conturile companiei petroliere de stat PDVSA și a anunșat că Statele Unite vor lua măsuri dure în ceea ce privește Venezuela.

„În următoarele zile, Statele Unite vor anunța sancțiuni și mai puternice asupra rețelei financiare corupte din Venezuela. Vom lucra cu voi pentru a găsi fiecare dolar pe care l-au furat și îl vom returna Venezuelei”, a declarat Pence.

Statele Unite au cerut luni organizarea unei noi reuniuni a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe tema crizei din Venezuela. Washingtonul vrea ca reuniunea Consiliului de Securitate ONU să se desfăşoare marţi. Cea mai recentă reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema situaţiei din Venezuela a avut loc pe 27 ianuarie.