Sosia lui Kim Jong Un, reținută în Vietnam înaintea unui summit între liderul nord-coreean și președintele american Donald Trump, a fost expulzată luni, scrie AFP, care notează lipsa de umor a regimului autoritar vietnamez.

Sosie Kim Jong UnFoto: youtube.com

Imitatorul liderului nord-corean, Howard X, și cel al lui Donald Trump, Russell White, au pus în scenă vineri propriul lor "summit", în centrul capitalei vietnameze.

Un pic mai târziu, când dădeau un interviu la o televiziune locală, circa zece polițiști le-au ordonat să înceteze orice apariție publică.

Autoritățile au anunțat ulterior că Howard X, care are cetățenie în Hong Kong, va fi expulzat deiarece nu are o viză validă, un motiv fals, potrivit sosiei.

"Adevăratul motiv este că m-am născut cu același chip ca Kim Jong Un, aceasta este adevărata infracțiune", a spus el luni dimineața, în fața ziariștilor de la hotelul unde era cazat, acuzând regimul comunist de la Hanoi că este "un stat cu partid unic fără cel mai mic simț al umorului".

Autoritățile țării nu tolerează niciun fel de protest spontan și vor să evite orice pas greșit la summitul foarte așteptat de miercuri și joi între Donald Trump și Kim Jong Un.

Sosiei președintelui american, cu cetățenie canadiană, i s-a permis rămânerea în țară dar nu mai are voie să apară imitându-l pe Donald Trump.