Președintele Donald Trump le-a declarat duminică la Casa Albă guvernatorilor că a este mulțumit atât timp cât Coreea de Nord își încetează testarea armelor, anunță Reuters.

Kim si TrumpFoto: Captura YouTube

Trump, care a vorbit în ajunul plecării sale pentru al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în Vietnam, a mai spus că seînțelege bine cu Kim și că au dezvoltat "o relație foarte bună".

"Cei doi lideri se vor întâlni miercuri și joi la Hanoi, opt luni după summitul istoric din Singapore, primul între un președinte american înfuncție și un lider nord-coreean, unde s-au angajat să lucreze pentru denuclearizarea completă a peninsulei coreene.

Dar acordul vag formulat a produs puține rezultate, iar senatorii democrați și oficialii din domeniul securității l-au avertizat pe Trump împotriva încheierii unei înțelegeri care nu ar bloca ambițiile nucleare ale Coreei de Nord.

"Nu mă grăbesc, nu vreau să grăbesc pe nimeni", a spus Trump. "Doar că nu vreau teste. Atâta timp cât nu există teste, suntem mulțumiți."

Administrația Trump a puspresiune pe Coreea de Nord ca înainte de a seputea aștepta la orice concesii, să renunțe la programul său de arme nucleare, care, combinat cu capacitățile sale in domeniul rachetelor, reprezintă o amenințare pentru Statele Unite.

Dar, în ultimele zile, Trump a semnalat o posibilă relaxare, spunând că ar dori să fie în măsură să elimine sancțiunile dacă există progrese semnificative în ceea ce privește denuclearizarea.