Zona petrolieră El Sharara din Libia, cea mai mare a țării, rămâne închisă deoarece un grup armat este încă în zonă, a declarat președintele companiei petroliere de stat NOC, într-un video publicat de NOC duminică, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Câmpul cu o capacitate de 315.000 de barili pe zi a fost închis din decembrie, când gărzile de stat și trupe aparținând unor triburi l-au confiscat pentru a face cereri financiare.

"Câmpul este închis dincauza prezenței unui grup de civili, a unei miliții armate și a unor militari cu ei", a declarat Mustafa Sanallah în filmarea postată online.

"Câmpul nu este încă sigur", a spus el.

El a spus că NOC este în contact cu forța Armatei naționale libiene (LNA), care a preluat controlul asupra câmpului în această lună.

LNA a solicitat NOC să ridice forța majoră, o derogare contractuală, dar Sanalla a declarat că condițiile stabilite de NOC pentru o astfel de manevră, cum ar fi siguranța muncitorilor săi, nu au fost încă îndeplinite.

Sanalla a declarat că NOC a fost neutră și a tratat cu toate părțile în conflictul din Libia, explicând contactul cu LNA. El s-a referit la LNA ca "armată" așa cum este cunoscută în Libia de Est, baza de putere a comandantului său, Khalia Haftar.