Trei membri ia Gărzii Naționale venezuelene au dezertat sâmbătă dimineață, a anunțat Agenția columbiană de migrație, în timp ce președintele Nicolas Maduro a comandat a închiderea frontierelor țării cu Brazilia și Columbia pentru a opri inițiativa de ajutorare a opoziției susținută de Statele Unite, relatează Reuters. Totodată, armata venezueleană dispersează manifestanți cu gaze lacrimogene la granița cu Columbia, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Soldații au cerut ajutorul agenției noastre, a spus Agenția. Opoziția și țările care sprijină trimiterea ajutoarelor umanitare pentru Venezuela, în această țară devastată din punct de vedere econimic, a cerut în repetate rânduri militarilor venezueleni să sfideze ordinele președintelui Nicolas Maduro care a interzis intrarea ajutoarelor în țară.

Armata venezueleană a dispersat zeci de oameni care au vrut să treacă un pod frontalier cu Columbia, prin statul venezuelean Tachira.

”Vrem să lucrăm!”, strigă mulțimea către Garda Națională care blochează podul Francisco de Paula Santander, unul podurile care leagă statul Tachira de Columbia.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi seară un plan de închidere a punctelor vamale cu Brazilia şi Columbia pentru a nu permite transporturile umanitare, pe care le consideră o încercare de pregătire a unei intervenţii militare americane.

Vicepreședintele venezuelean Delcy Rodriguez a anunțat vineri seara închiderea a trei poduri care leagă Venezuela de Columbia, după ce preşedintele Nicolas Maduro a închis vineri punctele vamale de la graniţa cu Brazilia, relatează Mediafax.

”Din cauza amenințărilor grave și ilegale pe care le-a încercat guvernul columbian împotriva păcii și suveranității Venezuelei, guvernul a decis să închidă parțial cele trei poduri", a declarat Rodriguez pe Twitter.

Podurile Simon Bolivar, Santander și Union sunt cele mai importante puncte de trecere a frontierei dintre Venezuela și Columbia.